marți, 30 august 2011

Cum sa ai o gandire pozitiva

Sunt absolut sigura ca ai auzit vorbindu-se despre gandirea pozitiva. Ce este ea? Este o atitudine, un mod de a intelege viata si problemele care se ivesc. La ce te ajuta? La rezolvarea mai usoara a situatiilor cu care te poti confrunta.
de Anca Neagoe

Daca vrei sa te bucuri de beneficiile gandirii pozitive, iata cateva mici secrete:

- Nu confunda gandirea pozitiva cu pasivitatea. Cu alte cuvinte, nu te astepta ca o problema sa se rezolve doar pentru ca ai gandit tu ca asa se va intampla. S-ar putea ca asteptarea ta sa fie zadarnica.

- Gandeste-te care sunt lucrurile care iti aduc bucurie si energie si ofera-le cat mai mult spatiu in viata ta. Poate fi vorba de muzica, calatorii, familie, prieteni, poate fi vorba de practicarea unui sport sau a unui hobby.

- Descopera care sunt lucrurile, situatiile tensionante si elimina-le. Daca lucrul acesta nu este posibil in totalitate, incearca sa nu le acorzi importanta. Minimalizeaza-le. Gandindu-te la ele nu vei face altceva decat sa permiti energiei negative sa te copleseasca. Prin urmare, tot ce vei gandi si actiona va fi de-a dreptul neplacut, distructiv. - Cunoaste-te pe tine. Iubeste-te asa cum esti. Nu iti mai gasi nod in papura la fiecare mica greseala.

- Ia din fiecare intamplare/experienta doar partea buna. Invata din greseli, insa nu cara dupa tine regretul nereusitei.

- Descopera micile placeri si bucurii in lucrurile marunte. Acorda importanta lucrurilor frumoase din viata ta.

- In situatii tensionate/grele/dificile, imagineaza-ti ca vei reusi. Vizualizeaza rezultatul pozitiv al situatiei si nu te indoi de implinirea lui.

- Umple-ti mintea in permanenta cu ceva. Mintea nepusa la treaba incepe sa zboare catre diverse prostioare.

- Ai grija la modul in care gandesti. Ai grija la negatii! Foloseste doar propozitii si fraze pozitive. Subconstientul nu recunoaste negatiile. Prin urmare, spune am curaj sa fac asta., in loc de: nu imi este frica sa fac asta. Spune sunt sigura ca va fi bine, in loc de nu cred ca va fi vreo problema.

Fa din gandirea pozitiva un stil de viata si observa rezultatele!

Sursa: www.121.ro/unbt